Forskning som kan gjøre deg ung igjen

Forskning som kan gjøre deg ung igjen

Gjennom alle tider har mennesket søkt en evighets-drikk eller trylleformel som kan gjøre deg ung igjen, uten at noen av metodene har synes å virke. I dag vet vi mye mer om kroppen og hva som gjør at den eldes. Selv om man trener og spiser sunt hver dag, er det ingenting som kan gjøre at man lever evig. Eller er det helt sant?

Forskere på aldring, gener og de aller minste delene i kroppen, nemlig telomer som sitter i enden av hvert kromosom. Det viser seg at disse gjenspeiler hvor gammel en person er, og når de er borte er livet over. Disse blir kortere når celle-deling oppstår. Det som ofte skjer er at når telomerene minsker, blir man mindre mottakelig mot sykdommer, og kroppen brytes raskere ned.

Disse resultatene er det biovitenskapene som handler om helse. Det kan hjelpe mange mennesker som er utsatt for en rekke sykdommer, slik som hjerte -og lungesykdommer. Det er likevel trolig at mange vil bruke akkurat forskning på forlenging av telomerer i kromosom-endene for å få et bedre og lenger liv. Forskningen gir resultater i forrykende fart.

dante