Utvikling og forskning innen medisin

Utvikling og forskning innen medisin

I denne artikkelen skal vi snakke om utviklingen vi har opplevd innenfor det medisinske feltet. Vi skal også se på forskjellige sykdommer vi allerede har kurert ved hjelp av medisin og vitenskap. Det siste, og viktigste, vi skal gå gjennom, er hvorfor vi ikke kan avslutte forskningen vår i dette feltet.

Utviklingen

Det er ikke alt som er like livsviktig innenfor forskningen, eller som er like nyttig. For eksempel har vi oppfunnet noe som vi kaller for prp behandling og denne behandlingen kan faktisk hjelpe deg med å gro håret ditt tilbake. Som sagt så er ikke dette nødvendigvis viktig for livene våre, men det er faktisk sånn at vi ikke nødvendigvis vet hvor vi kan forvente å finne den neste utviklingen. Derfor kan det være viktig å sende forskningen i forskjellige retninger i håp om at vi skal finne en større gevinst fra uante steder.

Kur

Når vi snakker om en kur snakker vi i all hovedsak om noe som fullstendig helbreder en lidelse eller sykdom. Det er ikke alltid at vi har en mulighet for å finne en kur som fullstendig fikser problemet som vi har, men i mange tilfeller kan vi i det minste en behandlingsform som kan hjelpe dem som er syke.

Menneskeheten har derimot kurert en lang rekke sykdommer så langt. Malaria er for eksempel noe vi har kurert, men som likevel fortsatt finnes mange steder i verden. Vi skal se nærmere på hvorfor det er viktig å fjerne denne sykdommen helt senere.

Det neste som vi virkelig er opptatt av å kurere er kreft. Vi har kommet veldig langt, men vi har fortsatt ikke funnet noen definitiv kur mot denne sykdommen. Behandlingen som inngår i dette er derimot veldig smertefull og vi burde i det minste prøve å finne en bedre måte å gjøre dette på. Så langt så har vi en kjemisk kur som er veldig vanskelig å gå gjennom, og alternativet er kirurgi. Vi håper på at vi en dag kan komme til å stoppe disse cellene fra å mutere og dele seg i det uendelige, men det kan også hende at vi gjennom denne sykdommen kan finne en måte å leve lengre på.

Utvikling av sykdommer

Grunnen til at det er ekstremt viktig å utslette et virus er veldig enkelt å forstå. Dersom du ikke vet hvordan en vaksine fungerer, er det rett og slett en sak om tilpasning. Vi legger en liten mengde av et virus inn i kroppen vår, og blir syke med vilje. Kroppen klarer å overvinne viruset på grunn av liten mengde, og dermed så blir vi immune mot viruset fordi kroppen har lært seg å bekjempe det.

På samme måte kan for eksempel malaria, dersom vi lar sykdommen leve videre utvikle seg, komme tilbake til å bli noe som er vanskeligere å stoppe.

dante