Forskning innen helse

Forskning innen helse

I denne artikkelen skal vi se på noen forskjellige måter som vi mennesker prøver å utvikle vår forståelse og kunnskap rundt temaet helse og medisin. Det første vi må forstå er at vi allerede har gjort veldig stor fremgang innen dette. For det første så forstår vi at det finnes mikroskopiske skapninger som virus og bakterier. Det er ofte nå til dags at det bryter ut forskjellige smittsomme sykdommer, som ellers kunne potensielt ha utryddet menneskeheten. I dag har vi heldigvis muligheten til å bekjempe det, men hva hvis vi en dag ikke klarte det?

Dyr behandling

Det finnes mange forskjellige sykdommer som vi ikke får til å kurere i dag. For eksempel så har vi kreft som er en ganske dødelig sykdom nå til dags. Vi har kommet langt, og sjansen for å overleve kreft ganske stor. Likevel så kan det i mange tilfeller være vanskelig å overleve, og kan også ende opp med å koste en god del penger. Hvis du besøker https://www.xn--lne-penger-15a.com/ kan du låne penger for ganske rimelige vilkår.

Nanoteknologi

En av de mest interessante måtene vi kan utvikle helseforskningen vår på er noe som vi kaller for nanoteknologi og med dette kan vi potensielt kurere alle sykdommer helt. Det finnes mange problemer med dette, men kanskje noe av det vanskeligste er størrelsen på disse små robotene som vi potensielt kunne injisert inn i mennesker for å fikse forskjellige skader på kroppen fra innsiden. Det finnes derimot en nylig utvikling hvor batteriene som disse robotene kan bruke reduseres i størrelse, men som øker den potensielle beholdningen av elektrisk energi som den kan holde. Dersom vi får til å lage små datamaskiner i denne størrelsen så kan vi faktisk klare å skape roboter som kan skytes rett inn i kroppen og som kan identifisere og utslette for eksempel svulster og kreftceller.

Dette er kanskje noe som vi tenker som å være veldig langt unna oss, og det kan hende. Det er derimot også mye som tilsier at vi mennesker har startet med en slags eksponentiell utvikling når det gjelds teknologi. Derfor så er det faktisk mye som tilsier at vi kan oppleve en stor forandring innen noen få tiår når det gjeldes dette, og andre felt.

Smittsomme farer

Det som vi mennesker også bør fokusere på er smittsomme farer som vi har nevnt tidligere. På et eller annet tidspunkt så kan det hende at antibiotika faktisk ikke kommer til å fungere for mange infeksjoner og forskjellige sykdommer, på grunn av at sykdommene tilvenner seg dette «våpenet» som vi bruker mot dem. Derfor er det ekstremt viktig at vi ikke bare kurere en smittsom sykdom i et område, men utsletter det helt fra jordas overflate for å forsikre oss at det ikke kommer tilbake etter mange generasjoner med utvikling og tilvenning til vår medisin.

dante