Kle deg til bedre psykisk helse – 10 tips

Kle deg til bedre psykisk helse – 10 tips

Din psykiske helse kan bekles med påsatte smil og en aktiv hverdag. Den kan plage deg selv om du er vanvittig sterk. Du klarer alle brasene, men du har det ikke bra. Det er så mange årsaker til depresjon og nedstemthet. Visste du at det kan komme av ubalanse i hjernen? At det kan handle om helt andre ting enn du trodde?

Det er derfor svært viktig at man får en vurdering av en profesjonell aktør før man lar depresjon og nedstemthet går for langt.

Neurotransmittere skal sende impulser videre fra hjernen og ut i kroppen. Disse er avhengig av blant annet riktig kosthold. For gjennom kostholdet får man ernæring som disse er avhengig av. Alt henger nøye sammen, og når balansen fordeles feil, så kan det føre til din depresjon.

Men du kan bli bedre av helt andre ting også. Er man for eksempel usikker på sin egen legning eller ikke tør være seg selv i store forsamlinger, så kan dette over tid føre til at du begrenser deg. Du tør ikke si det du mener, og ikke kle deg i de klærne du liker. Derfor blir du et halvt menneske, som går på kompromiss med deg selv i alle situasjoner. Nå er tiden din – høst den og spre ditt budskap.

1.Klær i høytiden

Pynt deg glad med en julekjole som viser frem formene.

2.Skap din egen stil

Du har rett til å kle deg i den stilen du vil, gjør det med glede.

3.Bruk farger

Farger symboliserer følelser, bruk de fargene du liker best.

4.Ikke tenk på hva andre sier

Andre sine meninger betyr lite om de bare begrenser deg.

5.Få og ta inspirasjon fra andre

Ingen tanke er ny, sett sammen stiler og trender du liker.

6.Gjenbruk og andrehånd

Skap dine egne kreasjoner ved å sy om og kjøpe brukt.

7.Se gleden i å gi

Tør å eie din frihet ved å se andre i lignende situasjon

8.Vær bevisst på sammensetning

Sammensetning av klær kan gi deg den perfekt looken.

9.Gjør hverdagen til en fest

Når hverdagen er trist og grå, gjør den om til en fest.

10.Lev som du ånder

Vær tro mot deg selv og dine planer.

Klær er ikke alt

Selv om mote og kjøpepress kan virke deprimerende, så hjelper det alltid å ha noen å snakke med. Samtaler og nærhet med folk man trives med gjør at man får brukt sine sosiale evner. Det i seg selv kan gjøre at man føler seg bedre. Det er viktig å leve sunt og aktivt, selv om det av og til føles som et mas.

Den psykiske helsen er så vanskelig å ta tak i fordi den ikke synes. Man kan sette opp et ansikt som viser utad at man er glad, samtidig som man sliter innvendig. Derfor er det å ha et godt selvbilde noe som er viktig for de fleste. Det gir deg også selvtillit.

dante