Hva har familien å si for helsa?

Hva har familien å si for helsa?

Vi trener, spiser sunt og kjøper duppeditter som skal hjelpe oss med motivasjon og oversikt. Vi velter oss i kudos og likes på sosiale medier og setter oss mål om å bestige høye fjelltopper og løpe lange løp.

Men man skal ikke glemme hvilken effekt familien har på helsa vår. Mange vil nok si at de finner ingen man irriterer seg mer over enn slappe ungdommer og kjeftende kjerringer, men samtidig gir de oss så mye av opplevelser og gode stunder. Hvor stor er denne effekten er jo ganske spredt, men kanskje du skal tenke på det neste gang du skryter av dine egne prestasjoner.

Familien gir samhold

For er det noe sterkere enn et familiebånd. Det skal mye til for å trenge inn gjennom den hellige ringen som representerer familien. Det er med familien man spiser middagene, reiser på feriene og opplever de store begivenhetene sammen med. Samholdet kan styrkes med kjæledyr og tradisjoner.

Familien gir omsorg

Familien er noe som er varmt og trygt. Som man bruker Familietapeter.no for å gi rommet noe lunt og godt, gir familien deg trygghet. Den er alltid der for deg å løfter deg opp av rennesteinen. Om du er nedfor, har hatt en dårlig dag eller er syk. Når man alltid blir hjulpet i gang, vil helsa også være god. Det er familien som skaper det sterke båndet som gir god helse, et godt sinn og et lykkelig liv. Vi har til og med et departement som heter Familie -og Helse-departementet i Norge.

Familien er deg

Familien er hjemme og familien er det som sier noe om hvem du er. Det sterke båndet verner mot farer, utfordringer og sykdom. Når du og familien er på samme nivå er båndet sterkest. Derfor skal man også alltid verne om familien fordi det også betyr å verne om seg selv. Det er familien man samles rundt et brettspill med, går turer i skog og mark med eller tar de store avgjørelsene med.

Tenker du å velge bort familien?

I løpet av livet vil det oppstå situasjoner som er vanskelige å komme over. Kanskje handler det om ting som gjør at familien blir en byrde. Om man tenker på å fjerne seg fra familien, vil noe svært verdifullt gå i stykker, selv noe inni deg vil knuses. Det vil gå ut over helsa di, og det vil du sikkert ikke. Prøv å holde familien sammen, så vil man bevare helsa også.

dante