Ny og banebrytende kreftforsking på vei

Ny og banebrytende kreftforsking på vei

Forsking innen helse har ofte blitt kritisert for å ikke ha kommet stort lenger siden legemidlene som kom på midten av 1900-tallet. Det føles liksom litt som om det står på stedet hvil fordi vi mennesker kun har utviklet medisin som reduserer smerter og sykdommer, men ikke bekjemper disse fullt ut. Mange hadde nok en hypotese om at vi i stedet hadde kuren mot kreft allerede nå. Det har vært store forhåpninger gjennom årene, og en har nærmest sett frem til denne dagen som en umenneskelig dag. Allikevel har den ikke kommet helt ennå. Den er derimot nærme, og nå som pengene spyttes inn i forskningen ytterligere, så er det i grunn bare et tidsspørsmål før vi ser fruktene av denne forskningen. Hvem vet når vi ikke lenger trenger å frykte en kreftdiagnose?

Generøs finansiering

Finansieringen av kreftforskningen har sett en både generøs og fornuftig strøm av penger i en tid forskningen virkelig trengte det. Skulle vi ha sammenlignet det med det hverdagslige livet, så ligner det vel egentlig mest et lån fra centum.no, nemlig et generøst og godt lån som kommer når du trenger det som mest. Uansett, pengene har kommet inn og gjort mirakler for de resultatene vi har lett etter. Der forskningen før var noe skjult, og mest av alt reservert offentlige institusjoner, så har alle virkelig fått være med i de senere årene. Kanskje aller klarest har dette vært med de børsnoterte selskapene. Selv om selskap som Nordic Nanovector, Targovax og Bergen Bio alle samarbeider tett med offentlige institusjoner, så slippes deres resultater kontinuerlig ut til alle som ønsker å se disse. Det er fordi selskapene er tvunget til å gjøre det som et resultat av børsnoteringen deres. Det er tross alt det minste de kan gjøre etter at tusener av mennesker har gitt dem sparepengene sine for videreutvikling av forskning på kreft.

Hit har forskningen kommet

Kort oppsummert har forskningen kommet langt grunnet god finansiering. Den er allikevel langt fra ferdig, og det er mye mer spennende i vente. Allerede har vi dog noen skikkelig interessante resultater. Den kanskje aller mest interessante ideen kommer fra Targovax. De ønsker å sprøyte inn såkalte antikreftceller rett inn i tumoren. Ideen er rett og slett så simpel at disse skal drepe kreften på en naturlig måte ved å kjempe imot den. Dette har så langt vist seg gjeldende i kliniske studier, men det er klart at med så få testemner og ikke nok informasjon om bivirkninger, så har ikke denne metoden ennå fått skikkelig grobunn. Det finnes derimot nordmenn med ambisjonene om å bekjempe kreften, og kanskje er det her, oppe i det kalde Nord, at vi faktisk skal komme frem til løsningen på kreften!

dante